diumenge, 26 d’abril del 2015

RYAN LOTCHE

Ryan Steven Lochte (Rochester, Estats Units 1984) és un nedadornord-americà guanyador d'onze medalles olímpiques, cinc de les quals són d'or. Set d'aquestes medalles les va obtenir en proves individuals, fet que el situa en segona posició en la classificació de medallistes individuals en natació. Actualment, posseeix el rècord del món de les proves de 200 metres estils (en piscina olímpica 50 m i en curta, 25 m), el de 400 metres estils (en piscina curta 25 m) i com a part de l'equip americà també és posseïdor del rècord del món en la prova de relleus 4x200 metres lliures (en piscina olímpica 50 m).
Gràcies al seu èxit en la natació ha guanyat dos cops el premi deNedador de l'any i de Nedador americà de l'any. També ha estat designat dos cops com a Nedador de l'estiu per la FINA. Al llarg de la seva carrera ha guanyat un total de 62 medalles en competicions internacionals, 39 de les quals són d'or, 13 de plata i 10 de bronze entre els Jocs Olímpics, els Campionats del Món, els Jocs Panamericans i els Campionats de Natació Pan Pacific.
Lochte està especialitzat en l'esquena i ens els estils, però també és un bon nedador en lliures. Destaca per la velocitat i la distància que recorre quan s'impulsa sota l'aigua. També és conegut pel seu domini en el format de piscina curta.