diumenge, 31 de maig del 2015

JÉRÉMY STRAVIUS

Jérémy Stravius ​​(nascut el 14 de juliol de 1988) és un nedador francès d'Abbeville, practicant natació en estil lliure, esquena i papallona. Va aparèixer en l'escenari mundial en guanyar la medalla d'or en la braça de 100 metres en el Campionat Mundial FINA a Xangai. El va compartir amb el seu compatriota Camille Lacourt. En els Jocs Olímpics de Londres de 2012 va guanyar dues medalles, competint per la medalla d'or en el 4 × 100m de relleu estil lliure i per la medalla de plata en el 4 × 200m en equips de relleus d'estil lliure per França. El 28 de juliol de 2013, en el Campionat Mundial de la FINA a Barcelona, ​​Jérémy era a la posició d'ancoratge per a França en la final d'estil lliure 4x100m. Els francesos van ser els campions olímpics que defiendieron, però es van sembrar fora dels carrils centrals a la final, causant que Stravius ​​va remarcar que "Ell no era favorit" .1 A la final, després dels 200 metres, on França va ser molt lluny dels principals equips de 3, Fabien Gilot va arribar als 46.90s per portar els francesos a la contesa. Després, Jeremy Stravius ​​es va fer càrrec dels australians en l'inici de la seva cama i darrere dels russos i els nedadors nord-americans en el punt mitjà de la cama d'ancoratge, Jérémy va trencar una flipturn precís i, després de diverses puntades de dofí poderosos sota l'aigua, va tirar endavant per una banda, amb el temps per assegurar la medalla d'or per França per 0.26s. En aquests mateixos campionats del món, també va guanyar l'or amb el relleu 4x100 metres, nedant el tram de papallona.

ASCHWIN WILDEBOER

Aschwin Wildeboer i Faber (Sabadell14 de febrer de 1986) és un nedador català que també té la nacionalitat neerlandesa i especialista en esquena. L'any 2009, Wildeboer va aconseguir un bronze històric a Roma en convertir-se en el primer nedador català a obtenir una medalla en un mundial. Els seus pares, neerlandesos de naixement, s'establiren a Sabadell l'any1978, on el seu pare Paulus Wildeboer va esdevenir entrenador de natació del Club Natació SabadellAschwin i el seu germà Olaf, nedador especialista en crol, participaren en els Jocs Olímpics d'estiu 2004 amb l'equip espanyol, on Aschwin va participar en les proves de 100 i 200 metres esquena masculins. Més tard, l'any 2006, el seu germà va decidir competir pels Països Baixos. Aschwin segueix competint per l'equip espanyol. Als Jocs Olímpics d'estiu de 2008, Aschwin va classificar-se per la final de 100 metres esquena, essent el primer nedador de l'equip espanyol en fer-ho des de Martín López Zubero. Va quedar en setena posició i va batre el rècord d'Espanya del mateix Zubero amb un temps de 53 segons i 51 centèsimes, essent també la novena millor marca mundial de tots els temps. La prova de 200 metres esquena no la va poder nedar per culpa d'un refredat. Pel Campionat del Món de natació de 2013, celebrat a Barcelona, es classificà per a disputar les proves 50 i 100 metres esquena. En els 50m. esquena superà les preliminars després de marcar el millor temps de la seva sèrie amb 24.74. A les semifinals es classificà per a la final després de fer 24.90 i quedar sisè del còmput global.
Aschwin Wildeboer.jpg

DUANE DA ROCHA

Duane Da Rocha Marcé (7 de gener de 1988, Brasília, Brasil) és una nedadora espanyola, especialista en les proves d'esquena i estils. Nascuda al Brasil, es va traslladar molt jove a Màlaga, on va créixer com a esportista. En 2003 va rebre el premi "Andalusia dels esports" a la promesa de l'esport andalús. A finals del 2013 després de veure forçada a abandonar la disciplina del Real Canoe fitxa novament pel CN Mijas.

RAFAEL MUÑOZ

Rafael Muñoz Pérez (Còrdova, 3 de març de 1988) és un nedador espanyol, especialista en l'estil papallona. Actualment és el plusmarquista mundial dels 50 m papallona en piscina llarga, i també té la tercera millor marca de tots els temps en els 100 m papallona. El 2010 es va proclamar campió d'Europa dels 50 m papallona a Budapest, millorant-t'ho dos anys després a Debrecen.

diumenge, 24 de maig del 2015

YE SHIWEN

Ye Shiwen (叶 诗文) (1 de març de 1996, Xina) és una nedadora xinesa. Durant els Jocs Olímpics de Londres de 2012, Ye va aconseguir la millor marca de l'any en la tercera sèrie classificatòria dels 400 metres estils, amb un temps de 4: 31,73. A la final, a més d'aconseguir la medalla d'or, va batre el rècord mundial de la disciplina, amb un temps de 4: 28,43. Els darrers 50 metres els va realitzar a 28,93 segons, sent més ràpida que el campió olímpic masculí, Ryan Lochte, que els va recórrer en 29,10 segons i aixecant bastants suspicàcies entre periodistes i entrenadors, com ara el president de l'associació mundial d'entrenadors de natació John Leonard que va dir textualment "això és impossible", encara que en el global va nedar 23 segons més lenta que el nord-americà. En la prova de 200 metres estils, va accedir a la final amb el millor temps de les semifinals, 2: 08,39 segons, aconseguint amb aquesta marca un nou rècord olímpic. A la final va aconseguir superar el registre de semifinals, penjant el seu segon or dels jocs, i fixant el rècord olímpic dels 200 metres estils en 2: 07,57 segons.

SUN YANG

Sun Yang (xinès tradicional: 孫 楊, xinès simplificat: 孙 杨, pinyin: Sūn Yáng, 1 de desembre de 1991, Hangzhou, Zhejiang) és un nedador olímpic de la Xina, que posseeix el rècord mundial dels 1500 m lliure. Va nedar per a la Xina en els Jocs Olímpics de 2008 i 2012. En el Campionat Mundial de Barcelona de l'any 2013 va guanyar la medalla d'or en les tres proves de fons, una cosa que només havia aconseguit abans l'australià Grant Hackett a Mont-real 2005, el que li valer per ser elegit el millor nedador masculí del Mundial.

dissabte, 23 de maig del 2015

YULIYA YEFIMOVA

Yuliya Andreevna Efimova (rus: Юлия Андреевна Ефимова), també romanitzat Efimova, (nascut el 3 d'abril de 1992) és un nedador rus de Taganrog. Efimova va competir per Rússia en els Jocs Olímpics de Beijing 2008 i els Jocs Olímpics de Londres 2012. A Londres va guanyar la medalla de bronze en els 200 metres braça. Yefimova va vèncer el llarg curs 50 m braça rècord mundial en els Campionats Mundials FINA de Barcelona 2013, a més de guanyar la medalla d'or en els 50 metres i 200 m braça carreres en les mateixes Campionat. Ella actualment té el rècord mundial en curs curt 50 mi 200 m braça.

VLADIMIR MOROZOV

Vladimir Morozov Viktorovich (rus: Владимир Викторович Морозов; nascut el 16 de juny de 1992) és un nedador competitiu rus i medallista de bronze olímpic. Ell és el posseïdor del rècord de Rússia actual a l'esquena de 50 metres esquena i crol. 

ALIA ATKINSON

Alia Shanee Atkinson (nascut l'11 de desembre 1988) és un nedador olímpic jamaicà i. Ella va competir en els Jocs Olímpics de 2004, i quatre anys més tard en els Jocs Olímpics de 2008 va acabar de 25 a 200 metres pit de la dona. Va portar la bandera per al seu país d'origen en la cerimònia d'inauguració dels Jocs Panamericanos de 2007 a Rio de Janeiro, Brasil, on es va establir el rècord de Jamaica en la papallona de 100 metres; i els Jocs de la Commonwealth 2006. Ella també va competir en els Jocs de la Commonwealth 2010. Ella va col·locar primer al pit 200 iardes en el Campionat de la NCAA 2010, natació per Texas A & M. Ella també es va classificar per als Jocs Olímpics de 2012 100m finals de traç de mama de la dona després de derrotar al seu rival canadenc Tera van Beilen en un mà a cursa cap a la posició final. Posteriorment col·loca quart a la final de la Jocs Olímpics de 2012 Dones 100m pit cop final amb un temps d'1: 06,93. Atkinson va guanyar la braça de 100 metres en els Campionats del Món de Short Course 2014 a Doha (igualant el rècord establert per ruta meilutytė el 2013), convertint-se en la primera dona de negre a guanyar un títol mundial de natació. Alia és entrenat per Chris Anderson des de 2001. Alia majoria trens en SOFLO equip de natació (comtat de Broward, Florida), que està dirigit pel seu entrenador. Contràriament a la creença popular, Alia no està relacionat amb Janelle Atkinson, que casualment és un ex nedador de Jamaica, que també tenia un quart lloc en els Jocs Olímpics 2000.

CONOR DWYER

Conor James Dwyer (nascut el 10 de gener 1989) és un nedador de competència americana i medallista d'or olímpic. Ell competeix en estil lliure i esdeveniments combinats, i va guanyar una medalla d'or com a membre de l'equip de relleus 4x200 estil lliure-metre guanyadora d'Estats Units en els Jocs Olímpics d'Estiu 2012. En total, ha guanyat tretze medalles en les grans competicions internacionals: 7 d'or, cinc de plata i una de bronze que abasta els Jocs Olímpics, els Campionats del Món FINA, el Campionat Pa Pacific, i els Jocs Panamericans.

DANA VOLLMER

Dana Vollmer (SyracusaEstats Units 1987) és una nedadora nord-americana, especialista en crol i estil papallona i guanyadora de quatre medalles olímpiques. Al llarg de la seva carrera ha guanyat vuit medalles en el Campionat del Món de natació, entre elles tres medalles d'or; sis medalles al Campionat del Món de natació en piscina curta, entre elles dues medalles d'or; tres medalles d'or als Jocs Panamericans; sis medalles als Campionats de Natació Pan Pacific, cinc d'elles d'or; dues medalles a la Universíada, una d'elles d'or; i una medalla de bronze als Jocs de l'Amistat.


NATHAN ADRIAN

Nathan Adrian (BremertonEstats Units 1988) és un nedador nord-americà especialista en proves de crol, va participar, als 19 anys, en els Jocs Olímpics d'estiu de 2008 realitzats a Pequín (República Popular de la Xina), on va aconseguir guanyar la medalla d'or en els relleus 4x100 metres lliures. En els Jocs Olímpics d'estiu de 2012 realitzats a Londres (Regne Unit) aconseguí guanyar la medalla d'or en la prova dels 100 metres lliures i relleus 4x100 metres estils, a més d'aconseguir la medalla de plata en els relleus 4x100 metres lliures.
Al llarg de la seva carrera ha guanyat cinc medalles en el Campionat del Món de natació, tres d'elles d'or; i tres medalles d'or en el Campionat del Món de natació en piscina curta. Així mateix ha guanyat quatre medalles d'or en el Campionats de Natació Pan Pacific.

diumenge, 17 de maig del 2015

ELIZABETH BEISEL

Elizabeth Beisel (18 d'agost de 1992) és una universitària nord-americana i nedadora internacional que s'especialitza en estil esquena i combinat individual. Ha guanyat un total de cinc medalles en competències internacionals més importants, tres d'or, una de plata i una de bronze que abasta els Jocs Olímpics, Mundial de Natació, i el campionat Pacífic. Beisel va competir en els 200 metres esquena i 400 metres de combinat individual en els Jocs Olímpics de 2008, quedant en cinquè i quart, respectivament, en el món. Ella va ser un membre de l'equip olímpic dels Estats Units de 2012, on va guanyar la medalla de plata en els 400 metres de combinat individual.

LAURE MANAUDOU

Laure Manaudou (Villeurbanne9 d'octubre de 1986) és una nedadora francesa d'estil lliure individual (200, 400, 800, 1500 m), d'esquena (50 i 100 m) i de lliures (200 i 400 m). L'any 2006 abandonà el Centre de Natació de Melun Val de Seine, entrenada fins llavors per Philippe Lucas, recalant al club de Canet de Rosselló, Canet 66 natation, després de disputar el Campionat d'Europa de natació celebrat a BudapestEl maig del 2007 abandonà el club francès i s'incorporà al club torinès de La Presse Nuoto. Les tensions apareixeren amb el seu entrenador Paolo Penso, i l'obliguaren a abandonar el club italià el 6 d'agost de 2007. Des de setembre de 2007, la nedadora s'entrenà amb el seu germà gran, Nicolas, a Ambérieu-en-Bugey (Ain). Des del 21 de gener de 2008, Manaudou s'entrenà a Mulhouse sota la direcció de Lionel Horter, antic entrenador de Roxana Maracineanu.

YANNICK AGNEL

Yannick Agnel Va néixer el 9 de juny de 1992 a la ciutat de Nimes, població situada al departament de Gard (Llenguadoc-Rosselló). És un nedador francès, especialista en proves de volocitat i guanyador de tres medalles olímpiques.

IAN THORPE

Ian James Thorpe OAM (MilperraSydney13 d'octubre de 1982) és un nedador australià anomenat Thorpedo i Thorpey. Aconseguí cinc medalles d'or als Jocs Olímpics, la millor marca obtinguda per unesportista australià fins a la data. El 2001 es convertí en el primer nedador a guanyar sis medalles d'or en un Campionat Mundial de Natació. En total, Thorpe sumà onze medalles d'or en aquesta competició, que és la segona millor marca aconseguida per un nedador, rècord en possessió del nord-americà Michael Phelps. Thorpe és, juntament amb Michael Phelps, l'única persona que ha estat nomenada "Nedador de l'any" en quatre ocasions, distinció concedida per la revista Swimming World Magazine (El món de la natació), i fou "Nedador australià de l'any" des de 1999 fins al 2003. Els seus èxits esportius l'han convertit en un dels atletes més populars d'Austràlia, que unit a les seves iniciatives benèfiques el van convertir, l'any 2000, en el "Jove australià de l'any". Ha rebut l'Orde d'Austràlia, una prestigiosa distinció honorífica.

dilluns, 11 de maig del 2015

MELANI COSTA

Melanie Felicitas Costa Schmid, més coneguda com a Melani Costa o Melanie Costa, (Palma24 d'abril de 1989) és una nedadora mallorquina especialista en els 200400 i 800 metres lliures Va competir als Jocs Olímpics d'estiu de 2008, i als Jocs Olímpics d'estiu de 2012 als 400 metres lliures, acabant 9a a la fase de classificació, sense poder arribar a la final. Va competir també als 200 metres lliures, acabant 9a a la semifinal. Al Campionat del Món de natació en piscina curta d'Istanbul el 2012 hi va guanyar dues medalles, una d'or en 400 m. lliures, i una de bronze en 200 m. lliures.

CESAR CIELO

Cèsar August Cel Filho (10 de gener de 1987 a Santa Bàrbara d'Oest, Són Paulo) és un nedador brasiler especialista en proves de velocitat. Es va proclamar campió olímpic dels 50 metres lliure en els Jocs de Pequín 2008. A més, va guanyar la medalla de bronze en els 100 metres lliure a Pequín i en els 50 m lliure a Londres 2012. En el Campionat Mundial ha guanyat sis medalles d'or , tres d'elles en els 50 m lliure, sent el primer nedador que ho aconsegueix.

MIREIA BELMONTE

Mireia Belmonte i García (Badalona10 de novembre de 1990) és una nedadora catalana, plusmarquista mundial dels 400 metres estils, dels 800 metres lliures i dels 1.500 lliures, que competeix en les categories d'estils, papallona, braça i lliure. Plusmarquista estatal en diverses disciplines, ha participat en dos Jocs Olímpics, en els de Pequín 2008 i en els de Londres 2012, i va aconseguir en aquests darrers dues medalles de plata: en els 200 metres papallona i en els 800 metres lliure. Des del 2008 és la clara dominadora en els campionats d’Espanya i ha afermat el seu lideratge en totes les especialitats; és a més la nedadora de l'Estat espanyol que més trofeus ha obtingut en competicions internacionals.

FLORENT MANAUDOU

Florent Manaudou (nascut el 12 de novembre 1990 a Villeurbanne) és un francès competitiu nedador i campió olímpic dels 50 metres estil lliure en el Jocs Olímpics de Londres 2012 a Londres. Ell és el fill d'un pare francès i mare holandesa i el germana menor de Laure Manaudou, també medallista d'or olímpic.

RUTA MEILUTYTE

Ruta Meilutytė (19 de març de 1997 a Kaunas, Lituània) és una nedadora de nacionalitat lituana especialista en proves de braça. En els Jocs Olímpics de Londres 2012 va guanyar la medalla d'or en la prova 100 metres braça. El 29 de juliol de 2013, en el Campionat Mundial de Natació de Barcelona celebrats al Palau Sant Jordi, va batre el rècord del món de 100 m braça amb un temps 1: 04,35.1 El 3 d'agost, durant les semifinals dels 50 m braça d'aquest mateix mundial, va batre un nou rècord del món.

CHAD LE CLOS

Chad Guy Bertrand le Clos és un nedador sudafricà, campió olímpic i del món.Poseeix els rècords del món de 100 i 200m papallona en piscina de 25m, Le Clos va néixer a Durban, Sud-àfrica, de pare mauricià i de mare sudafricana. Va rebre classes a la Westville Boys' High School, matriculant-se al 2010. El 27 d'abril de 2013 va rebre la medalla de plata de la ordre de Ikhamanga pels seus mèrits esportius. Al mundial de Doha va ser guardonat com millor nedador del campionat.