diumenge, 24 de maig del 2015

YE SHIWEN

Ye Shiwen (叶 诗文) (1 de març de 1996, Xina) és una nedadora xinesa. Durant els Jocs Olímpics de Londres de 2012, Ye va aconseguir la millor marca de l'any en la tercera sèrie classificatòria dels 400 metres estils, amb un temps de 4: 31,73. A la final, a més d'aconseguir la medalla d'or, va batre el rècord mundial de la disciplina, amb un temps de 4: 28,43. Els darrers 50 metres els va realitzar a 28,93 segons, sent més ràpida que el campió olímpic masculí, Ryan Lochte, que els va recórrer en 29,10 segons i aixecant bastants suspicàcies entre periodistes i entrenadors, com ara el president de l'associació mundial d'entrenadors de natació John Leonard que va dir textualment "això és impossible", encara que en el global va nedar 23 segons més lenta que el nord-americà. En la prova de 200 metres estils, va accedir a la final amb el millor temps de les semifinals, 2: 08,39 segons, aconseguint amb aquesta marca un nou rècord olímpic. A la final va aconseguir superar el registre de semifinals, penjant el seu segon or dels jocs, i fixant el rècord olímpic dels 200 metres estils en 2: 07,57 segons.